Lenkkarit ykkösvaruste

Sari Amsterdamin puolimaratonilla

Sari Amsterdamin puolimaratonilla 20.10.2013.

Varusteet lenkkareita lukuunottamatta eivät ole olennaisin osa juoksuharrastusta, mutta oikein valitut vaatteet ja muut varusteet lisäävät mukavuutta ja käytännöllisyyttä lenkeille.

Teknologiaa hyödyntävät varusteet, kuten GPS-sykemittarit, mahdollistavat treenin tehokkuuden säätelyn. Teknisistä materiaaleista valmistetut urheiluvaatteet siirtävät hikeä iholta pois ja estävät hiertymistä. Paljon mukavampi on juosta hikeä läpäisevä ja ihon kuivana pitävä urheilupaita päällä kuin esimerkiksi nestettä imevällä puuvillapaidalla. Kun harrastaa lenkkeilyä aktiivisesti, on fiksua panostaa muutamaan laadukkaaseen ja itselle hyvin sopivaan vaatekappaleeseen ja muuhun tarvittavaan varustukseen.

Lenkkarit ovat kaiken perusta, aivan ykkösvaruste. Ensimmäiset juoksukengät kannattaa hankkia juoksuun erikoistuneesta urheilukaupasta, jossa askellus analysoidaan ja asiantuntijat auttavat valitsemaan juuri oikeanlaiset kengät. Yksi yleisimmistä syistä vaivoihin ovat vääränlaiset kengät, ja siksi asiantuntijan neuvoja kannattaa pyytää ennen ostopäätöstä.