Puheenvuoro Euroopan parlamentin rukousaamiaistapahtuman paneelikeskustelussa

Sari Essayah
Puheenvuoro Euroopan parlamentin rukousaamiaistapahtuman paneelikeskustelussa 2.12.2009 (pidetty englanniksi)

”Revisiting Jeesus´ values to remove remaining walls in Europe”.

Vietimme juuri Berliinin muurin kaatumisen 20-vuotisjuhlapäivää. Kuitenkin tiukimmat kahleet ja muurit voivat löytyä sisältämme. Todellista vapautta on seurata Jumalaa ja hänen antamiaan ohjeita. Kun opiskelin, opiskelukaverini kertoi minulle Jeesuksesta ja siitä, miten Jumala hyväksyy meidät Poikansa kautta. Vaikka kasvoin Suomessa, kristityssä maassa, tajusin tuolloin ensimmäistä kertaa kristinuskon perustan. Pelastumme vain armosta, emme omien tekojemme ansiosta.

Meidän syntisten on mahdotonta täyttää Jumalan lakia tai miellyttää Häntä omilla teoillamme. Tämän vuoksi Jumala valmisti meille pelastuksen Jeesuksen kautta. Me voimme joko hyväksyä tai hylätä tämän totuuden. Yksinkertaisessa rukouksessa pyysin tuolloin anteeksi syntejäni ja sitä, että Jeesus tulisi asumaan sydämeeni ja johtamaan elämääni tuosta hetkestä eteenpäin.

EU ei ole vain rahan pyöritystä Brysselin kautta tai direktiivien säätämistä. EU:n pitäisi olla yhteistyötä, joka pohjautuu yhteisiin eurooppalaisiin kristillisiin arvoihimme.

Hyvinvointia ei voi perustaa vain materiaalisille arvoille. Tarvitsemme vahvan eettisen perustan niin yksityiselämällemme kuin talouselämälle ja koko globalisoituneelle maailmalle. Lähtökohdan tulisi olla kristillinen ihmiskäsitys, joka merkitsee tasa-arvoa ja jokaisen ihmisen loukkaamatonta ihmisarvoa kaikissa tilanteissa. Keskeiset arvomme ovat oikeudenmukaisuus, vapaus ja vastuu sekä lähimmäisenrakkaus.

Haluan myös painottaa perhepolitiikan merkitystä. Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Perheessä lapset oppivat useimmat elämisen perusasiat, sisäistävät perusarvonsa ja elämän asenteensa. Tämän vuoksi myös yhteiskunnan tulee rohkaista ja tukea vanhemmuuteen ja hyvään hoivaan lapsista. Perheet ja sukulaiset ovat turvaverkko myös jokaiselle yksinasuvalle.