Essayah esitti dieselille alempaa verotusta ammattikäytössä

Euroopan parlamentin talousvaliokunnassa äänestettiin äskettäin energiaverodirektiivistä. KD:n europarlamentaarikko Sari Essayah esitti dieselille alempaa verotusta ammattikäytössä. Esitys kuitenkin hävisi äänestyksessä.
– Esitykseni kuitenkin osaltaan auttoi toisen muutosesityksen hyväksymistä, että tuo kielto tulisi voimaan vasta 2025. Se ei riitä. Suomessa ja Ruotsissa on pitkät etäisyydet ja ammattiliikenteen polttoainekuluja ei pidä nostaa. Kenties neuvotteluissa neuvoston kanssa tuohon saadaan edelleen muutoksia, toivoo Sari Essayah.

Hän katsoi energiaveroesityksen kokonaisuuden olevan valiokunnan äänestyksen jäljiltä lopulta niin huonon, että hän äänesti sitä vastaan.

Euroopan parlamentin talousvaliokunnassa tehdään taloudellisesti merkittäviä, kymmenien, jopa satojen ja tuhansien miljardien eurojen mittaluokalla EU:n jäsenmaiden talouteen vaikuttavia päätöksiä. Siitä on tullut parlamentin merkittävin valiokunta.