Euroopan parlamentin EPP-ryhmä kokoontuu Turussa kesäkuun loussa

Euroopan parlamentin suurin poliittinen ryhmä, Euroopan kansanpuolueen ryhmä (EPP) järjestää suurimman vuosittaisen kokouksensa (EPP Group Study Days) tänä vuonna Turussa 27.–29. kesäkuuta.

EPP-ryhmään kuuluu yhteensä 271 europarlamentaarikkoa eli meppiä 26 EU-maasta, joista Turun kokoukseen odotetaan osallistuvan noin puolet, mukanaan sihteeristön jäseniä ja avustajia. Suomesta siihen kuuluu KD:n europarlamentaarikon ohella myös Kokoomusmepit.

EPP-ryhmän kesäkokouksen teemoina ovat naapuruuspolitiikka ja EU-Venäjä-yhteistyö; Itämeristrategia; globalisaatioajan teollisuuspolitiikka: kilpailukyvyn ja innovaatioiden edistäminen kasvun ja työpaikkojen luomiseksi; tietoturva sekä Euroopan demografia ja aktiivinen ikääntyminen.

Kokousta isännöi EPP-ryhmän puheenjohtajan Joseph Daulin lisäksi EPP-ryhmän suomalaisdelegaation puheenjohtaja Eija-Riitta Korhola (kok). Vahvasti ohjelmassa mukana ovat myös muut EPP-ryhmän suomalaismepit, kuten Sari Essayah (kd). Kokouksen puhujavieraina nähdään muiden muassa myös sisäministeri Päivi Räsänen.

Lisäksi kokouksen keskustelupaneeleissa esiintyy monia korkean tason eurooppalaisia asiantuntijoita. Paikalla nähdään myös lukuisa joukko kotimaisia ja eurooppalaisia poliittisia vaikuttajia.

Suomalaismepit ovat kansalaisten tavattavissa torstaina 28.6. klo 11-12.30 Turun torilla.Seminaaritilaisuudet ovat EPP-ryhmän sisäisiä tilaisuuksia.