Essayah haastaa KD:n eduskuntaryhmän ja puoluejohdon EU-vaaleihin

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun KD-piirin kokouksessa Kempeleellä lauantaina puhunut europarlamentaarikko Sari Essayah toivoi puolueensa eduskuntaryhmän ja –johdon laajalla rintamalla osallistuvan EU-vaaleihin.

-Euroopan parlamentissa paikan turvaaminen on eduskunta- ja kuntavaalien valossa täysin realistista, mutta vaatii koko kentän sitoutumista ja johtavien kd-poliitikkojen mukanaoloa. Seuraavat EU-vaalit ovat eduskuntavaalien 2015 läheisyyden vuoksi painoarvoltaan entistä tärkeämmät ja millään puolueella ei ole varaa lähteä ”B-joukkueella” mukaan.

Essayah toisti kantansa, ettei hän ole käytettävissä kesän puoluekokouksessa puheenjohtajavaaleissa, koska pitää istuvan mepin mukanaoloa Euroopan parlamentissa puolueen kannalta tärkeänä.