Mepit vetosivat Iranissa vangitun pastorin puolesta

Sari Essayah ja viisi muuta suomalaismeppiä on vedonnut Iranin Suomen suurlähettilääseen Iranissa vangitun pastori Saeed Abedinin puolesta. Kristityksi kääntynyt Abedini on iranilaissyntyinen ja nykyisin Yhdysvaltain kansalainen. 

Hänet vangittiin viime syyskuussa, kun hän tuli entiseen kotimaahansa orpokotiprojektin vuoksi. Hänet tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi Evinin vankilaan ”kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta” kristillisen uskonsa ja toimintansa vuoksi. Abedinin terveydentila on heikentynyt, häntä on vankilassa pahoinpidelty eikä hän ole saanut tarvitsemaansa lääkärin hoitoa.

Europarlamentaarikot Sari Essayah, Satu Hassi, Eija-Riitta Korhola, Sirpa Pietikäinen, Mitro Repo ja Hannu Takkula vetoavat Abedinin vapauttamisen puolesta ja vaativat hänelle välitöntä lääketieteellistä hoitoa. Mepit muistuttavat Iranin loukkaavan perustuslakiaan ja ratifioimiaan kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.