Essayah: Saattohoito kuntoon, ei eutanasialle

Essayah: Saattohoito kuntoon, ei eutanasialle

Europarlamentaarikko Sari Essayah (EPP, KD) vastustaa eutanasiaa vastauksena elämänlopun vaikeisiin kysymyksiin. Sen sijaan Essayah peräänkuuluttaa saattohoidon kehittämistä.

– Niissä maissa joissa eutanasia on laillistettu, on saattohoidon kehittäminen vastaavasti kärsinyt. Sen sijaan että laillistetaan teko, jota sekä Suomen Lääkäriliitto että Maailman Lääkäriliitto vastustavat epäeettisenä ja joka on kielletty Hippokrateen valassa, tulisi kehittää saattohoidon tasoa, sanoo Essayah.

Eutanasialiike kampanjoi laillistamisen puolesta monissa Euroopan maissa, joissa lainsäädäntö ei sitä salli ja kannattaa eutanasian laajentamista niissä muutamassa maassa,  jossa eutanasia on jo laillistettu. Tämä huolestuttava kehitys laajentaisi eutanasian koskemaan myös muita kuin kuolemansairaita potilaita, kuten mielenterveyspotilaita ja lapsia.

Essayah puhui Euroopan Parlamentissa järjestetyssä tilaisuudessa, jossa julkistettiin Euthanasia Prevention Coalition – Europe-järjestö, joka kokoaa yhteen eutanasiaa vastustavia kansalaisjärjestöjä ympäri Euroopan. Järjestön tarkoituksena on puhua niiden puolesta, jotka ovat huolissaan eutanasian laillistamisen vaikutuksista ihmiselämän arvoon.