Ylä-Karjala: Sari Essayah vastustaa liittovaltiokehitystä ja korostaa EU:n merkitystä rauhan varmistajana

Suomen kristillisdemokraatteja edustava europarlamentaarikko Sari Essayah harmittelee sitä, että Euroopan unioni koetaan liian usein vain pikkuasioita koskevia direktiivejä suoltavana byrokratiakoneistona. – Meidän poliitikoidenkin on kyllä otettava vastuuta tästä kehityksestä, hän sanoi vieraillessaan lauantaina Nurmeksessa. Essayah muistutti, että EU:n suurin idea on varmistaa rauhantila maanosassa lisäämällä valtioiden välistä yhteistyötä. Uudelle kaudelle parlamenttiin pyrkivä Sari Essayah vastustaa kuitenkin EU:n kehittymistä liittovaltioksi. – Keskitetty malli ei ole hyväksi. Eniten hyötyä on siitä, kun EU pysyy valtioiden yhteistyöelimenä. Yhteistyötä tarvitaan hänen mukaansa esimerkiksi rikollisuuden torjunnassa. – On tärkeää myös kehittää sisämarkkinoita, koska ne hyödyttävät suomalaisyrityksiä, Sari Essayah tähdensi.

Lue lisää Ylä-Karjalassa 12.11.2013 julkaistusta artikkelista.