Essayah ja Stihler vetämään Euroopan Parlamentin rukousryhmää

Europarlamentaarikot Sari Essayah (KD, EPP) ja Catherine Stihler  (SD, UK) ovat aloittaneet Euroopan parlamentin ekumeenisen rukousaamiaisryhmän uusina vetäjinä. He ovat ensimmäiset naiset ryhmän johdossa. Sari Essayah on myös ensimmäinen suomalainen ja helluntalainen tässä tehtävässä. Ryhmä on toiminut vuodesta 1980 saakka ja se on parlamentin vanhin yhteistyöryhmä.

Keskiviikkoaamuisin Strasbourgin täysistuntoviikolla pidettävissä tilaisuuksissa keskustellaan jostakin Raamatun kohdasta, rukoillaan ja syödään yhdessä aamiaista. Rukousaamiaiset ovat avoimia kaikille parlamentissa työskenteleville. Säännöllisesti tilaisuuksiin osallistuu parisen kymmentä meppiä ja virkamiestä. Pienimuotoisempi piiri kokoontuu myös Brysselissä. Vuosittain joulukuun alussa pidetään satoja osallistujia kokoava Euroopan rukousaamiaistilaisuus oheistapahtumineen.

– Kristittyjen päättäjien yhteistyö ja yhteys yli seurakuntarajojen merkitsee minulle paljon. Tutustuminen ja hengellinen yhteys helpottaa myös yhteistyötä käytännön lainsäädäntötyössä kun etsitään yhteisiä linjoja ja kompromisseja. Rukousaamiainen on meille itse kullekin hengähdystauko ja latautumisen paikka kiireisen työn keskellä, toteaa Essayah.