Essayah: Suosikkini on Barnier

Luxembourgin entinen pääministeri Jean-Claude Juncker on ennakkosuosikki huomisessa äänestyksessä EPP:n pääehdokkaaksi komission puheenjohtajaksi. Kristillisdemokraattien meppi Sari Essayah (KD, EPP) kertoi kuitenkin asettuvansa komissaari Michel Barnierin kannalle. Valinta on näiden kahden välillä, kun Latvian entinen pääministeri Valdis Dombrovskis vetäytyi viime metreillä ja pohjoisen Euroopan pääministerit kieltäytyivät kunniasta hankalan pääministerin asemansa vuoksi.

– Sisämarkkinakomissaarina Michel Barnier on ollut hyvä ja aikaansaava työssään. Tein hänen kanssaan yhteistyötä, kun vastasin Euroopan parlamentin puolesta yhteisen maksualueen SEPA:n voimaantulosta. Barnier on asiantunteva ja edustaa tasapainoista ja kuluttajamyönteistä linjaa, joka ei myötäile suuriakaan pankkeja. Lisäksi hänen sosiaalista markkinataloutta painottavat linjauksensa antaisivat Euroopalle tässä tilanteessa parhaat eväät selvitä.

Kongressissa hyväksyttiin myös EPP:n vaali- ja toimintaohjelma vuosille 2014-2019.
– Tekemiäni muutosesityksiä mm. nuorisotyöttömyydestä oli otettu huomioon. Jäsenvaltioiden vastuuta näissä kysymyksissä ei voida ohittaa, linjasi Essayah EPP:n kongressissa Dublinissa.