Essayah: Päätösvallan siirtäminen perussopimusmuutoksin torjuttava

Europarlamentaarikko Sari Essayah (KD, EPP) on tyytyväinen siihen, että mielenkiinto EU-asioita kohtaan on viime vuosina kasvanut. Euroopan parlamentista on tullut kansalaisten arjen kannalta erittäin tärkeä päätöksentekoelin.
– Kuitenkaan vielä ei riittävän laajasti ymmärretä, että suurin osa  EU-maiden kansallisesta lainsäädännöstä on sidoksissa EU-säädöksiin.

– Kristillisdemokraattien mielestä päätösvallan siirtämiselle jäsenmailta EU:lle on pantava stoppi. On noudatettava kristillisdemokraattista läheisyysperiaatetta, jonka mukaan päätökset tulee tehdä niin lähellä kansalaista kuin mahdollista, linjasi Essayah KD:n Etelä-Pohjanmaan piirin kevätkokouksessa Vaasassa lauantaina.

– KD:lla on erottuva EU-ohjelma: olemme vahvasti sisämarkkinoiden edistämisen kannalla, mutta yhtä vahvasti liittovaltiokehitystä vastaan. Tarvitsemme avoimia sisämarkkinoita, mutta eurobondit ja yhteinen velkarahasto ovat meille epäedullisia. Eurooppalainen yhteistyö ei saa olla elämistä toisten jäsenmaiden kustannuksella, korosti Sari Essayah.

Hänen mukaansa on selvää, että vaalien jälkeen monet poliittiset ryhmät, varsinkin vihreät, vasemmisto ja liberaalit, tulevat jälleen luomaan painetta perussopimusten muuttamiseksi, jotta liittovaltiokehitystä voitaisiin edistää.
Essayah kertoi olevansa erittäin tyytyväinen Räsäsen mukaan lähtemisestä eurovaaleihin. Valtakunnallisesti hyvin tunnettu ministeriehdokas tuo ehdokaslistalle lisää painoarvoa ja näkyvyyttä.

– Odotan Päivi Räsäseltä hyvää kiritystä ja puoluejäsenten välistä kilpailua. KD:lla on nyt hyvät mahdollisuudet uusia paikka Euroopan parlamentissa. Eduskunta- ja kuntavaaleissa saamme 110.000-140.000 ääntä. Viime kerralla 105.000 ääntä riitti paikkaan. On kyse äänestysaktiivisuudesta. Äänestäjät on saatava vakuutettua siitä, että mepillä on väliä, Sari Essayah totesi.