Essayah´n kanta sai tuen: Euroopan parlamentti alentaisi korttimaksamisen kustannuksia

– Eurooppalaisten kauppiaiden maksut pankeille maksukorttien hyväksymisestä voivat pienetä 10 miljardilla eurolla vuodessa, toteaa europarlamentaarikko Sari Essayah (KD, EPP).
Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina oman kantansa, jonka mukaan pankkien perimät toimitusmaksut voivat olla luottokorteilla enintään 0,3 % ja pankkikorteilla 0,2 % maksun arvosta. Lisäksi pankkikorteille asetettiin 7 eurosentin enimmäismäärä, kuten Sari Essayah esitti mietintöön tekemässään muutosesityksessä.

Kauppiaan käyttämä pankki maksaa toimitusmaksun kortin myöntäneelle pankille jokaisesta hyväksymästään korttimaksusta. Se lisää tuotteiden ja palvelujen hintoja vastaavasti.
– Koska kauppa on Euroopassa erittäin kilpailtu ala, kaupan odotetaan siirtävän hyödyn asiakkailleen. Kuluttajajärjestöjen tulee seurata, että näin todella tapahtuu, muistuttaa Essayah ja iloitsee hyvästä äänestystuloksesta.

Seuraava parlamentti ja komissio jatkavat asiasta neuvotteluja neuvoston kanssa, joka ei ole vielä määritellyt lakiesitykseen kantaansa.
– Kun parlamentilla ja komissiolla on saman suuntainen näkemys, se helpottaa neuvotteluja neuvoston kanssa, toteaa Essayah.