Harri Kröger: Välittömyyttä, tehokkuutta ja kristillistä mielenlaatua

harrikrogerOlin Sari Essayh`n turistiryhmän opas 1990-luvulla Israelissa. Mukana matkalla oli myös Sarin Roope-aviomies. Heti alusta alkaen kiinnitin huomioita heidän ystävälliseen ja välittömään käytökseensä.

Tuohon aikaan asuin maassa ja minulla oli mahdollisuus opastaa monia eri ryhmiä ja samalla oli tilaisuus tutustua suomalaisiin matkanjohtajiin. Sari erottui myönteisellä tavalla koko  joukosta. Sari hoiti ryhmäänsä esimerkillisesti, koska hän oli läsnä ja näki vaivaa matkalaisten parhaaksi. Hän auttoi liikuntarjoitteisia ja jaksoi olla positiivisen kannustava ja aina hymyilevä. Lisäksi hän piti matkan aikana sisältörikkaita hartauksia, joissa oli aina joku sopiva opetuksen tai rohkaisun sana.

Kun nousimme Galileasta ylös Jerusalemiin, sijoituimme yhteen keskustan hotelliin. Joka aamu Sari teki aamulenkin Shaher-puistossa. Sitten viimeisenä aamuna hän kommentoi poikkeuksellisesti lenkkiänsä koko ryhmälle: Kun hölkkäsin tänä aamuna puistossa, kun takanani tuli kaksi vihaista miestä ja he huusivat koko ajan: ”älä jätä meitä”. Nämä miehet olivat Roope ja eräs juoksuvalmentaja pääkaupunkiseudulta.

Sari Essayah on todella monipuolinen, tehokas sekä kristillisen mielenlaadun omaava henkilö. Mielestäni hän on mitä sopivin henkilö edustamaan meitä kaikkia Brysselissä!

Harri Kröger
pastori, kirjailija ja matkaopas