KD-lehti: Sarin kintereillä

KD-lehti: Sarin kintereillä

Harjavallan Hunajahölkkä sai kolme sisarusta liittymään Sarin juoksutiimiin. Inkeri Vapalahti, Sari Essayah, Soili Korpela ja Siiri Toivonen lähtivät matkaan iloisin hymyin ja kuivin vaattein, mutta maalissa jokainen oli kuin uitettu koira. Taivaalta ryöpsähti rähäkkä raekuuro, joka piiskasi poskipäät ja kasteli juoksijat litimäriksi.

Sari Essayah kiitää vaalikampanjassaan hälytysajoneuvon lailla. Se sopii hänelle, sillä hän sai äänestysnumerokseen yleisen hätänumeron 112.

Kymmeneltä europarlamentaarikon punainen auto pysähtyy uutuuttaan hohtelevan uimahallin ja liikuntakeskuksen pihaan. Auto on paitsi kulkuväline myös pyörillä liikkuva toimisto, varasto ja vaatehuone. Sen uumenista löytyvät kaikki toiselle kaudelle pyrkivän poliitikon välttämättömät rekvisiitat: esitteet ja kokoon kääriytyvät julisteet, vaihtovaatteet ja silityslauta,  varakengät ja myytävät kampanjatuotteet – sekä tietenkin lenkkivaatteet.

Sari Essayah’n kävelykultamitaleista on jo parikymmentä vuotta. Maailmanmestaruus Stuttgartissa 1993 ja em-kulta kotikisoissa Helsingissä vuotta myöhemmin 1994 eivät unohdu urheiluhullulta Suomen kansalta. Meitä ei voi liikaa hemmotella yleisurheilun yhä harvinaisemmiksi käyvillä voitoilla.
Menestynyt poliitikko ei ole unohtanut liikunnan tärkeyttä. Lenkille on päästävä vaikka kesken työpäivän.
– Minua on siunattu mahtavilla unenlahjoilla. En tätä työtä ehkä muuten olisi jaksanutkaan.

Harjavallan KD-aktiivit ovat pystyttäneet mainion palvelupisteen Honkalan urheilukentän viereen. Sarin sisujuomaa, keksejä, esitteitä, lehtiä, näkyvää KD-sanomaa. Mukana on juoksijoita ja talkoolaisia myös Porista ja Nakkilan KD:stä.
Essayah’n tulo kirkastaa pilvistyneen päivän ja tuntuu lämmittävän koleudenkin. Myös aurinko alkaa pommittaa säteillään kentän punaista juoksurataa.
Hippo-juoksussa mittaavat paremmuuttaan perheen pienimmät jo kolmivuotiaista alkaen. Maailman- ja euroopanmestari jakaa joka sarjan voittajakolmikolle mitalit.
Essayah’n oman hölkän aikana (6,4 km, 34:39) sään haltija muuttaa mielensä. Juoksijoiden niskaan romahtaa sellainen määrä rakeita, että maaliin tullaan uitettuina koirina.

Saunan jälkeen nukkumaan? Ei sinnepäinkään. On varhainen iltapäivä. Europarlamentaarikko starttaa jälleen autonsa.
– Pysähdytään Huittisissa tankkaamaan, polttoaine ei riitä Tampereelle saakka.
Hän kieltäytyy laskemasta montako kampanjakilometriä kertyy. Laskentatoimen ekonomille tehtävä ei olisi suinkaan mahdoton. On huojentavaa, kun ihan kaikkea ei tarvitse mitata.

Lue koko Sarin kintereillä -kampanjareportaasi KD-lehdestä 8.5.2014