Ringa Ropo: Sarilla vahvat arvot ja avoin luonne nähdä kauas

RingaRopoOlemme Sarin kanssa matkanneet monella polulla. Hänen kanssaan on ollut aina helppo keskustella, sillä positiivinen ja elämänmyönteinen ihminen on aina katsonut eteenpäin. Se on miellyttänyt minua ja on varmaan yksi syy, miksi monien urheiluvuosien jälkeenkin olemme pysyneet ystävinä. Taaksepäin katsominen ja menneissä ”mälvääminen” ei yleensä rakenna vaan mieluumminkin hajottaa.

Kun Sari muutama vuosi sitten oli presidenttiehdokkaana, näimme kaikki kuinka vahva ja osaava Sari on. Kokeneemmat vastaehdokkaat ja eri keskusteluohjelmien juontajat saattoivat huomata päättäväisen ja sinnikkään Sarin, jota ei voinut jallittaa populistisilla kannanotoilla tai poliittisilla latinoilla.

Vahvat arvot elämässä ja avoin luonne nähdä kauas edesauttavat Saria kansainvälisillä areenoilla. Me äänestäjät voimme luottaa Sariin, sillä hän varmasti taistelee suomalaisen hyvinvoinnin puolesta. Saavutukset eivät aina tule nopeasti, mutta arvopohjaisen ajattelijan työn myötä voimme luottaa siihen, että hän on sillä polulla, joka rakentaa hyvinvointia perheille, lapsille, isovanhemmille ja vaikeimmissakin yhteiskunnallisissa tilanteissa eläville, kuten vammaisille ja syrjäytyneille ihmisille. Vahvalla argumentoinnilla ja hyvillä perusteluilla.

Tämän päivän kiireisessä ja repivässä maailmassa vaaditaan vahvaa arvomaailmaa ja usein myös jalat maassa pitävää ajattelua. Valoisalla ja tulevaisuuteen tähtäävällä mielellä höystettynä, pidän Saria ehdottomasti parhaana ehdokkaana.

Mutta Sari on valintani myös siksi, että tunnen hänet parhaiten ja tiedän hänen kuuntelevan jokaista häntä lähestyvää ihmistä.

Eikä urheilullinen historiallammekaan ole merkityksetöntä. Sari on urheilija sydämeltään vieläkin, vaikkei perheen kovin urheilija enää olekaan. Miehensä Roope hoitaa suurimmat hikoilut ja kilpailut tänä päivänä.

Sarin kyvystä nähdä asioita kertoo eräs lause hänen aktiiviaikoinaan. Tämä lause auttoi minua ymmärtämään omat tunteeni aktiiviurheilun lopettamisen äärellä. ”Urheilu on aikuiselle virallisesti hyväksytty tapa leikkiä!”. Kun tuon oivalsin, ymmärsin oman lopettamisen aikani tulleen – leikit oli leikitty.

Vaaleissa on monia hyviä ehdokkaita, mutta minun ehdokkaani on Sari Essayah.

Ringa Ropo
Toiminnanjohtaja
Riihimäki