Essayah ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

Essayah ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin

Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Sari Essayah lähtee ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleihin Savo-Karjalan vaalipiirissä. Essayah vahvisti 10.10. Kuopiossa suostumuksensa ehdokkuudelleen Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan KD -piirien pyynnöstä.

– Toivon, että oma ehdokkuuteni vauhdittaa Kristillisdemokraattien ehdokasasettelua ja vaalityötä entisestään. Eduskuntavaaleissa haetaan päättäjiä tulevien vuosien vaikeiden ratkaisujen tekijöiksi.

– Kyse on työllisyyden ja talouden isoista haasteista ja julkisten palveluiden rakennemuutoksista, joilla varmistetaan hyvinvointiyhteiskunnan jatko ylipäätään. Näissä ratkaisuissa on ehdottoman tärkeää säilyttää myös harvaanasuttujen seutujen lähipalvelut, jotka on uudelleen rakennettava osana sosiaali- ja terveydenhoidon SOTE -ratkaisua. Painopistettä on siirrettävä ennaltaehkäisevään, kuntouttavaan ja oikea-aikaiseen hoitoon.

– Kilpailukykyisten yritysten nousu on edellytys julkisen talouden tasapainottamiselle. Uskon, että aiempi kokemukseni eduskunnassa ja Euroopan Parlamentissa sekä kuntapäättäjänä auttaa hahmottamaan ratkaisuja näihin vaalien keskeisiin kysymyksiin, linjasi Essayah.