KD:lle nuorisovaaleista 6,5 prosenttia äänistä ja 11 kansanedustajaa

Kuopiolainen lääkäri ja pastori Björn Cederberg on nuorisovaalien KD-äänikunigas peräti 351 äänellä. Hänen mukanaan menisi Savo-Karjalasta eduskuntaan myös Sari Essayah ja nuori varkautelainen Jussi Mikkonen.
Kuopiolainen lääkäri Björn Cederberg on nuorisovaalien KD-ääniharava 351 äänellä.

Kristillisdemokraatit kasvattaisivat kannatustaan ja kansanedustajapaikkojaan reilusti nykyisestä, mikäli suomalaisilta nuorilta kysyttäisiin asiaa. KD sai 6,49 prosenttia nuorten äänistä ja 11 kansanedustajapaikkaa. Esimerkiksi Savo-Karjalasta läpi menisi peräti kolme Kristillisdemokraattia, KD:n ääniharavaksi 351 äänellä noussut kuopiolainen lääkäri Björn Cederberg ja Sari Essayah sekä heidän vanavedessään nuori varkautelainen Jussi Mikkonen.

Hämeessä KD:n kannatus nousi peräti 16,21 prosenttiin. Päivi Räsänen otti odotetusti äänikuningattaren tittelin haltuunsa 349 äänellä. Räsänen vetäisi eduskuntaan myös seuraavaksi eniten ääniä keränneen hämeenlinnalaisen vanginvartijan ja päihdetyöntekijän Kylli Kylliäisen ja kolmanneksi eniten ääniä saaneen Räsäsen erityisavustajan Sonja Falkin.

Toiseksi paras KD-piiri on Cederbergin ja Essayah’n tähdittämä Savo-Karjala, jossa KD:n kannatus on tukevat 15,1 prosenttia. Myös Pirkanmaalla KD:n kannatus kohosi huimasti korkeammaksi kuin aikuisten äänioikeutettujen vaaleissa eli 11 prosenttiin. Pirkanmaalla nuorten suosikki kansanedustajaksi on Kangasalan Jorma ”Jommu” Jussila. Hänen seurakseen Arkadianmäelle nuoret äänestivät rokkipappi Tarvo Laakson.

Yhdeksännen kerran järjestetyt Nuorisovaalit keräsivät uurnille yhteensä 59 403 nuorta. Alle 18-vuotiaat nuoret äänestivät 630 oppilaitoksessa ympäri Suomen. Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry järjestää vaalit yhdessä koulujen kanssa.