Mietteitä vaalipäivän aamuna

Vaalityö on nyt tehty. Koko alkuvuosi on ollut kiertämistä ympäri Savo-Karjalan vaalipiiriä. Lukemattomia tilaisuuksia ja tuhansittain kohtaamisia toreilla ja turuilla. Kd-teltoilla on riittänyt kävijöitä jonoksi asti ja paljon on ollut niitä, jotka kertovat äänestäneensä aiemmasta poiketen kristillisdemokraatteja.

Erityisesti olen iloinnut tässä kampanjassa Savo-Karjalan ehdokkaiden hyvästä yhteistyöstä. Se on auttanut niin käytännön asioissa, kuten vaalimateriaalin jakamisessa ja erityisesti hyvän kampanjahengen ja tsempin ylläpitämisessä.

Haluan rohkaista Sinua, joka vielä pohdit, lähteäkö uurnille ylipäätään. Käytä ääntäsi, yksikään annettu ääni ei ole turha, mutta nukuttu ääni on auttamattomasti hukkaääni. Silloin annat toisten päättää puolestasi ja sinun äänesi ei kuulu.

Tässä kiteytetysti tärkeitä asioita, joiden puolesta haluan kansanedustajana työskennellä, jos saan siihen teiltä Savo-Karjalan äänestäjiltä valtakirjan.

 • Vastuullista talous- ja työllisyyspolitiikkaa
  Verotuksen rakenteella on tuettava hyvinvointia, peruspalveluja ja työllistämisedellytyksiä. Valtion ja kuntien ylivelkaantuminen on lopetettava ja julkista taloutta tehostettava. Pienet ja mikroyritykset tarvitsevat rahoituksen turvaamista ja innovaatiotukea kasvun vauhdittamiseksi.
 • Perheen parhaaksi
  Koko yhteiskunnan hyvinvoinnin lähtökohtana on, että perheissä voidaan hyvin. Palveluja tarvitaan perheiden kasvatustyön tukemiseen ja valinnanvapaus on säilytettävä, miten lastenhoidon tuet jaetaan vanhempien kesken. Kouluopetuksen laatu ja alueellinen saatavuus on turvattava.
 • Huolehtimista heikoimmista
  Kaikkein heikommista – lapsista, sairaista, vammaisista ja vanhuksista – on huolehdittava hyvin kaikissa olosuhteissa. Sote-uudistuksesta ei saa tulla hallintohimmeli, vaan laadukas, oikea-aikainen terveydenhuolto on turvattava ja ennaltaehkäisevään toimintaan, erityisesti sosiaalityössä, tarvitaan lisäresursseja. Lähipalvelut on turvattava myös haja-asutusalueilla. Monet eläkeläiset sinnittelevät toimeentulon rajoilla – indeksikorotukset turvattava, kotipalvelut ja omaishoito kuntoon.
 • Globaalit haasteet
  Suomen asioiden hoito Arkadianmäen ohella Brysselissä on hallituksen ja eduskunnan käsissä. EU-yhteistyö ei saa olla elämistä toisten kustannuksella, vaan jäsenmaissa on tehtävä rakenteellisia uudistuksia. Liittovaltiokehitys on torjuttava ja keskityttävä ympäristöongelmien, kansainvälisen rikollisuuden estämiseen, tutkimuksen, koulutuksen, oikeudenmukaisen kauppapolitiikan ja ihmisoikeuksien edistämiseen.
 • Savo-Karjalan asialla
  Vireä elinkeinoelämä on maakunnan hyvinvoinnin perusta. Savo-Karjalan vahvuuksia ovat metsä-, bio- ja metalliteollisuus, maatalous ja elintarviketuotanto sekä matkailu. Itä-Suomen yliopisto sykkii elinvoimaa koko alueelle.  Alueen valtaväylä 5-tie on rakennettava loppuun ja biotalouden kehityshankkeet on turvattava. Laajakaista kaikille on myös pk-yritysten elinehto.