IS: Räsäsen paikalle tähyävä Essayah: ”En ollut yllättynyt Päivin ilmoituksesta”

IS: Räsäsen paikalle tähyävä Essayah: ”En ollut yllättynyt Päivin ilmoituksesta”
Puheenjohtaja Päivi Räsänen (kd) kertoi jäävänsä syrjään elokuun puoluekokouksessa, kansanedustaja Sari Essayah (kd) ehti ensimmäisenä ilmoittautua kisaan puoluejohtajan paikasta.
Puheenjohtaja Päivi Räsänen  (kd) sanoi tänään julki pitkään tiedetyn uutisen. Vuodesta 2004 kristillisdemokraatteja johtanut Räsänen siirtyy syrjään puheenjohtajan paikalta elokuun lopulla puoluekokouksessa Savonlinnassa.

Vahvimpana Räsäsen seuraajaehdokkaana on pidetty kansanedustaja Sari Essayahia (kd). Essayah lähti mukaan puheenjohtajakisaan muutama tunti Räsäsen luopumisilmoituksen jälkeen.
– En ollut yllättynyt Päivin ilmoituksesta. Hän sanoi jo vaalikamppailun aikana, että hän jatkaa, jos puolue saa vaalivoiton ja jatkaa hallituksessa, ei muussa tapauksessa, Essayah totesi.

Kristillisdemokraatit menetti eduskuntavaaleissa yhden paikan ja joutui oppositioon.

Essayahin puheenjohtajaehdokkuus ei tullut myöskään yllätyksenä.
– Moni on matkan varrella pyytänyt ja sanonut, että minun pitäisi harkita ehdokkuutta puoluekokouksessa. Oma vaalitulos oli myös iloinen yllätys, ja se tietenkin rohkaisi, Essayah perusteli puheenjohtajakisaan ilmoittautumistaan.

Ennakkosuosikki Essayah toivoo, että puheenjohtajakisaan tulisi myös muita ehdokkaita.
– Toivon, että tulisi useampia ehdokkaita, ja kaikista puheenjohtajapesteistä tulisi äänestys ja kaikki paikat ovat aidosti auki, Essayah sanoi.

 

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1433130780623.html