Essayah Oulussa: Oulu-Kemi logistinen sepelvaltimotauti

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun KD -piirin piirikokouksessa vieraillut Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Sari Essayah oli huolissaan alueen liikenneyhteyksien sujuvuudesta.

– Oulu-Kemi välillä on rekkaliikennettä aivan vastaavissa määrin kuin etelämpänä 4-tien varrella. Kemi-Tornio alueella on suurteollisuutta, jonka tavarakuljetukset ja muun logistiikan hoito vaatii kunnoltaan parempia ja leveämpiä tieyhteyksiä. Välillä Oulu-Kemi on eräänlainen logistinen sepelvaltimotauti; kasvaneet liikennemäärät tukkivat tien ja aiheuttavat jatkuvia vaaratilanteita ja vakavia onnettomuuksia.

– Olen pettynyt siihen, että hallitus ei ole tuomassa eduskuntaan liikennepoliittista selontekoa, jolla voitaisiin varmistaa, että Suomen aluerakennetta kehitetään tasapainoisesti ja verkottuvana sekä hyviin liikenneyhteyksiin perustuvana kuten aiemmat hallitukset ovat linjanneet. Liikenneyhteyksiä ei ole vara päästää rapautumaan kunnoltaan, koska se heikentää maakuntien edellytyksiä houkutella edelleen yritysinvestointeja ja työvoimaa, Essayah totesi.