Sari Essayah Turkin pudottamasta venäläiskoneesta – Venäjän ja Nato-maiden sovittava Syyrian operaatioistaan

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on huolestunut venäläisen sotilaskoneen pudottamisesta aiheutuvasta lisäjännitteestä Nato-maiden ja Venäjän välillä.

– Oli odotettavissa, että jotain tämänkaltaista voisi tapahtua. Alueella operoi useamman eri maan ilmavoimia ja ilmeisesti kaikilla osapuolilla ei ole ajantasaista tietoa muiden operaatioista ja niiden kohteista. Venäjän ja Nato-maiden olisi sovittava operaatioistaan Isisiä vastaan Syyriassa, toteaa Essayah.

Turkki on aiemmin varoittanut ilmatilaansa loukanneita venäläiskoneita ja pudottanut Syyrian ilmavoimien koneen sekä ilmeisesti venäläisen miehittämättömättömän lennokin. Nato kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen Turkin ja Syyrian välisen rajan tapahtumien vuoksi.