Essayah huolissaan syrjäseutujen taksipalveluista

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah´n mielestä liikenneministeri Bernerin esittämät muutokset taksiliikenteeseen uhkaavat jättää syrjäseutujen asukkaat ilman luotettavia kuljetuspalveluita.
– Taksiliikenteen sääntelyn purkaminen lisää mahdollisesti palveluiden tarjontaa ja alentaa hintoja Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa. Maaseudun asukkaiden palvelut kuitenkin heikkenisivät, kun päivystys- ja asemapaikkavelvoite poistuu.

– Syrjäseutujen kuljetuspalveluita ei voi rakentaa pelkkien mobiilipalveluiden ja ei-ammatillisen pienimuotoisen toiminnan varaan, kuten ministeri Berner esittää. Suomi on harvaan asuttu maa, jossa syntyy helposti alueellisia monopoleja, vaikka sääntelyä kuinka puretaan ja avataan kilpailua. Taksiliikenteen sääntelyn purkamisen maksumiehiksi tulisivat syrjäseutujen asukkaat sekä kunnat ja maakunnat, jotka joutuisivat tekemään epäedullisia sopimuksia alueen harvojen palveluntarjoajien kanssa, Essayah toteaa kannanotossaan.