Sari Essayah ehdolla KOK:n jäseneksi

Kansanedustaja, kilpakävelyn maailman ja Euroopan mestari Sari Essayah on yksi kahdeksasta uudesta Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) jäsenehdokkaasta.

KOK:n johtokunta on tänään ehdottanut KOK:n yleiskokoukselle kahdeksan uuden henkilöjäsenen valintaa. Jäsenten valinta vahvistetaan Rion Olympialaisten yhteydessä järjestettävässä yleiskokouksessa. KOK:lla on tällä hetkellä 91 jäsentä, jotka toimivat KOK:n edustajina kotimaissaan. Sääntöjen mukaan jäseniä voi kerralla olla korkeintaan 115.

– Sarin jäsenyys Kansainvälisessä Olympiakomiteassa on suomalaiselle urheilulle merkittävä asia. Valintaprosessi uusien jäsenten osalta on erittäin tiukka, eikä ole ollut itsestäänselvyys, että suomalainen henkilö on jatkossakin jäsenenä Kansainvälisessä Olympiakomiteassa. Sarilla on iso rooli Kansainvälisen Olympialiikkeen uudistamisessa ja kaikki ne ominaisuudet joita uudistustyössä tarvitaan, toteaa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen sanoo tiedotteessa.

Myös Essayah itse pitää Suomelle ja suomalaiselle urheilulle tärkeänä sitä, että KOK:n jäsenistössä istuu jatkossakin suomalaisia.

– KOK:n uudistaminen Agenda 2020:n mukaisesti on Kansainvälisen Olympialiikkeen tulevaisuuden tärkein asia ja toivon että Rion kokouksessa tehtävät henkilövalinnat tukevat tätä tavoitetta parhaalla mahdollisella tavalla, Essayah sanoo.

KOK:lla on historiansa aikana ollut 7 suomalaisjäsentä. Viimeisin suomalaisjäsen Peter Tallberg ehti toimia KOK:n jäsenenä peräti 39 vuotta kevääseen 2015 ja menehtymiseensä saakka. Lisäksi jääkiekkoilijat Jari Kurri ja Saku Koivu ovat toimineet KOK:n urheilijakomission jäseniä.

Teksti: Sport Content
http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=4-5&ID=314004