Sari Essayah kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi

Sari Essayah kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on valittu kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi Rio de Janeirossa olympialaisten alkamisen aattopäivänä 4.8. Hän on kahdeksas suomalainen kyseisessä tärkeässä urheilun luottamustehtävässä.
– On hienoa, että suomalainen on tauon jälkeen valittu Kansainvälisen Olympiakomitean jäseneksi. Sarilla on tarmoa toimia puhtaan urheilun ja reilun pelin puolesta, puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoi puolueen tiedotteessa.

Essayah voitti urheilu-urallaan 10 kilometrin kävelyssä MM-kultaa Stuttgartissa 1993 ja EM-kultaa Helsingissä 1994. Hän käveli MM-pronssille Tokiossa 1991. Essayahin Suomen ennätykset ovat edelleen voimassa. 10 kilometrillä hänen ennätysaikansa on 42.20 ja 20 kilometrillä 1.32.05. Vuosina 1993 ja 1994 hänet valittiin vuoden naisurheiljaksi. Essayah lopetti urheilu-uransa 1996 Atlantan olympialaisten jälkeen.