Kristillisdemokraatit eurovaaleihin ”Enemmän irti EU:sta” -kärjellä

Kristillisdemokraatit eurovaaleihin ”Enemmän irti EU:sta” -kärjellä

Kristillisdemokraatit lähtevät Euroopan parlamentin vaaleihin sloganilla ”Enemmän irti EU:sta”. Puheenjohtaja Sari Essayah’n mukaan puolue haluaa, että eurooppalainen yhteistyö tuottaa enemmän hyvinvointia kansalaisilleen. Päätöksenteon tuloksellisuutta lisäämällä palautetaan kansalaisten luottamus eurooppalaiseen yhteisöön.

– Tarvitaan parempaa yhteistyötä jäsenmaiden kesken niin talouspolitiikassa kuin niissä haasteissa, joihin jäsenmaiden voimavarat eivät yksin riitä, kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa. Keskitytään niihin asioihin, joissa yhteistyöllä saadaan aikaiseksi lisäarvoa kansalliseen politiikkaan nähden, sanoo Essayah.

EU:n hallintoa ja varojen käyttöä on tehostettava. Panostuksia on kohdistettava erityisesti kasvun ja kilpailukyvyn sekä turvallisuuden takaamiseksi.

– Sisämarkkinoiden kehittämistä on jatkettava määrätietoisesti purkamalla kaupan esteitä. Koulutukseen sekä tutkimukseen ja kehitykseen on panostettava yhä enemmän.

– Turvallisuuden takaamiseksi on lisättävä yhteistyötä mm. kyber- ja hybridivaikuttamisen, terrorismin ja rikollisuuden torjunnassa sekä maahanmuuton hallinnassa, sanoo Essayah.

Yhtäältä haluamme Suomen irti liittovaltiokehitykseen johtavista yhteisvastuuta lisäävistä hankkeista ja esimerkiksi määräenemmistöpäätösten laajentamisesta.

– Raha- ja talousliitossa on noudatettava yhteisiä pelisääntöjä sekä markkinakurin periaatetta. Päätäntävalta budjetista ja verotuksesta on säilytettävä kansallisissa käsissä, toteaa Essayah.

Kristillisdemokraatit tavoittelevat eurovaaleissa meppipaikan takaisin saamista. Suomi saa yhden lisäpaikan 26.5. pidettävissä eurovaaleissa. Kristillisdemokraatit kuuluvat Euroopan kansanpuolueeseen EPP:hen.

Kuvassa Sari Essayah EPP-kongressissa Helsingissä 7.11.2018. Kuva: EPP