Hallitus unohti toukotyöt – missä viipyvät maatalouden tukitoimet?

Kristillisdemokraatit kritisoi hallitusta hitaudesta maatalouden tukipaketin valmistelussa.

– Olemme toukotöiden kynnyksellä, ja hallituspuolueet vasta tekevät omia esityksiään siitä, millä tavoin kriisiytynyttä maataloutta tuetaan. Viikkokausia on luvattu toimia, mutta konkreettiset esitykset puuttuvat edelleen. Hallitus aikoo antaa kevään toisen lisätalousarvion vasta toukokuun lopulla. Rahat eivät ehdi tiloille ennen kesää. Siinä ajassa ehtii monta tilaa laittaa lapun luukulle ja monta peltoa jäädä viljelemättä, varoittaa Sari Essayah.

Essayah ihmettelee hallituksen vitkastelua. Kun koronakriisi vuonna 2020 iski yrityksiin, toimi hallitus ripeästi ja loi uusia tukimuotoja.

– Mistä johtuu hitaus kun kyse on maataloudesta? Hallituksen pitäisi nyt laittaa omat lehmänkauppansa sivuun ja varmistaa, että viljelijällä on, millä lehmänsä ruokkia. Odotamme kehysriihestä konkreettisia ratkaisuja huoltovarmuuden ja elintarvikeomavaraisuuden vahvistamiseksi pidemmällä tähtäimellä.

Sari Essayah p. 0400 252 999

Lisää KD:n lukuisista ehdotuksista maatalouden tilanteen helpottamiseksi:
https://www.kd.fi/2022/03/16/kdlta-esitys-maatalouden-kriisipaketista-hallituksen-tehtava-pikaisesti-ratkaisuja-maatalouden-pelastamiseksi/