Seura: Valioyksilöitä ja muotopuolia

Vaalivankkureita kiskotaan jo lähtöasemiin. Seura selvitti, mitä 13 euroedustajaamme ovat saaneet aikaan tällä vaalikaudella. Rivimepin työ on jäänyt suomalaisille etäiseksi, vaikka tietoa on helposti saatavilla, kirjoittaa toimittaja Mikael Vehkaoja Seura-lehdessä 46/2013.

Sari Essayah´sta artikkeli mainitsee mm. seuraavasti:
Puolet suomalaisista mepeistä on tehnyt aktiivisesti muutosehdotuksia. Erityisen tuotteliaita ovat olleet Riikka Pakarinen, Sirpa Pietikäinen (kok) ja Sari Essayah (kd).
Lähes 300 muutosesityksellään Essayah on koko europarlamentin neljänneksi aktiivisin edustaja.  Esimerkiksi syksyllä käsiteltyyn tupakkadirektiiviin hän jätti yhdeksän muutosehdotusta.

Lue Seuran 46/2013 kuusisivuinen artikkeli oheisesta linkistä

 

(Essayah`n toimisto korjaa/täydentää Seuran toimittajan tietoja: Essayah on tehnyt muutosehdotuksia yhteensä 300 eri esitykseen, pelkästään tupakkadirektiiviin 33 kappaletta, kaikkiaan muutosehdotuksia on muutama tuhat.
Lisäksi on hyvä todeta, että Sirpa Pietikäinen ja Sari Essayah ovat ECON:n varajäseninä saaneet tärkeitä mietintöjä tehtäväkseen talousvaliokunnassa. Myös suurimman parlamenttiryhmän EPP:n neuvottelijoina, eli nk. varjoesittelijöinä, he ovat usein vaikuttaneet eri mietintöjen sisältöön paljon enemmän kuin pienten ryhmien varsinaiset mietintöjen tekijät.)