KD-lehti: Sari kutsuu kisaan – Kuntoilun aloittaminen ei ole koskaan myöhäistä

Pimeyden ja kylmän keskellä on kiusaus jäädä sohvan nurkkaan ja unohtaa terveyttä ylläpitävä liikunta. Talviliikuntalajeja sisällä ja ulkona löytyy joku sopiva jokaiselle. Meppi-Sari pitää huolta kunnostaan ja jaksamisestaan säännöllisen liikunnan avulla. Zumba-tunnille hän suuntaa perjantaisin, jos vain kalenteri sen sallii.
– Talvisää ei estä lenkkeilyn jatkamista, kunhan varustautuu kelin mukaan, muistuttaa europarlamentaarikko Essayah.
Nastalenkkarit, kävelysauvat, heijastimet ja kerrospukeutuminen sekä huolellinen alkulämmittely ovat maailmanmestari-
kävelijän vinkkejä talviliikuntaan.
– Oranssipaitainen juoksutiimi valloittaa keväällä useita juoksutapahtumia, joissa nautitaan hyvästä seurasta ja
liikunnan ilosta. Ilmoittautuminen mukaan motivoi liikkumaan myös talven aikana.

Hän uskoo myös esimerkin voimaan. Mepin nettisivuilla www.essayah.fi/run on julkaistu viikoittain Lenkkivieras- haastatteluja. Sarjan aloitti tammikuussa ystävä huippu-urheiluajoilta, Ringa Ropo, joka toimii nykyisin tyttärensä valmentajana. Hän muistuttaa, ettei kuntoilun aloittaminen ole myöhäistä milloinkaan.

Lue lisää KD-lehden artikkelista 20.2.2014